Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren
 

In groep 3 staat het leren lezen centraal. We hebben dit jaar een nieuwe methode, Leeslijn 3. Er zit een digibord programma bij en mooie materialen om het leesproces te ondersteunen. Daarnaast hebben we dagelijks rekenen op het rooster staan. Hier hebben we ook een nieuwe methode voor, Getal en ruimte.

Naast rekenen en leren lezen krijgen de leerlingen in groep 3 schrijven, lessen ter bevordering van de sociaal emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie, muziek, creatieve vakken en lessen waarin de woordenschat wordt vergroot. Het is een vol programma en daarom een grote overgang van groep 2 naar groep 3.

In groep 3 werken we hard, maar gezelligheid, ontspanning en een goede omgang met elkaar vinden we ook heel belangrijk. De lessen worden waar nodig dan ook afgewisseld met een spelletje, een ‘energizer’ of spelend leren in een circuit. Voor de sociaal emotionele ontwikkeling werken we met lessen van de methode Kwink.

Graag houden we u op de hoogte van wat we de kinderen zoal leren door elk blok een brief te sturen via social schools. Hierin leest u wat ze de komende weken gaan leren.

Op woensdag en donderdag hebben de leerlingen gym van meester Colin en meester Robert. Op woensdag heeft uw kind een gymtasje nodig met een t shirt, broekje of legging en gymschoenen.

Het is heel belangrijk dat uw kind op tijd op school komt om zeker de start van de dag niet te missen. De lessen beginnen om 08:30 uur. Gelukkig zijn de meeste kinderen netjes op tijd. Wanneer uw kind ziek is of later komt graag even bellen naar school of een berichtje plaatsen op social schools.

Er zijn 2 leerkrachten voor groep 3. Juf Petra werkt op maandag, donderdag en vrijdag. Juf Marijne werkt op dinsdag en donderdag in de groep. U kunt ons beiden aanspreken of een berichtje sturen op social schools.

 

Wij hebben er zin in en hopen op een leerzaam jaar en een fijne samenwerking!

Met vriendelijke groet,

 

Juf Petra

Juf Marijne

 

ekst toevoegen ...