Kom kijken!

Lijkt IKC de Wereldwijzer u een fijne plek voor uw kind? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

School

Iedere eerste donderdagochtend van de maand leiden we u graag rond in ons Integraal Kindcentrum.

E-mail: Leny Tholhuijsen
Telefoon: 078-6142561

Voorschool & Kinderopvang

E-mail: SDK kinderopvang
Telefoon: 078-6226199

Aanmelden

donderdag 14 september

Welkom op school!

18.30-19.30 uur infoavond iPad gr. 1 t/m 8

Complete kalender

Openingstijden

IKC de Wereldwijzer is iedere dag open van 7.00 - 18.00 uur.

Overzicht tijden

Dagopvang

Er valt van alles te beleven op onze dagopvang groepen! Plezier hebben met elkaar en leren van andere kinderen. Door samen spelen oefenen we om rekening te houden met elkaar, elkaar te helpen en te delen. Het vele ontdek- en spelmateriaal op onze groepen en in onze tuinen ondersteunt daarbij. Onze pedagogisch medewerkers organiseren elke dag leuke activiteiten die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. We werken met thema’s en gevarieerde activiteiten zoals spel, muziek, creativiteit, voorlezen, kring en bewegen. Als handvat gebruiken we hiervoor het educatieve programma Uk en Puk waarin er veel ruimte is voor de eigen inbreng van kinderen.  Buiten zijn vinden wij erg belangrijk. Dit doen wij daarom zo vaak als mogelijk. Al deze belevenissen helpen kinderen tot BLOEI te komen: ze ontdekken meer over zichzelf, anderen en de wereld. Een mooie opstap naar de basisschool.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Er valt voor kinderen van 4 tot 12 jaar van alles te beleven op onze BSO! Allereerst veel speelplezier met andere kinderen. Daarnaast organiseren onze pedagogisch medewerkers elke dag leuke activiteiten. Kinderen denken mee en organiseren ook zelf activiteiten. Het is tenslotte hún BSO. We werken met thema’s en diverse spelgebieden zoals sport, muziek, theater, kunst, natuur, techniek, voor een zo ‘rijk’ mogelijk aanbod. Een kind groeit als het ontdekt waar het goed in is of goed in kan worden. Al deze belevenissen helpen kinderen tot BLOEI te komen: ze ontdekken meer over zichzelf, anderen en de wereld.

In de dagelijkse communicatie met kinderen laten pedagogische medewerkers hen ervaren dat ze welkom zijn, als persoon gewaardeerd worden en dat ze op hen kunnen rekenen. We doen er alles aan om kinderen een veilig gevoel te geven (de basisvoorwaarde voor ontwikkeling). Ook de onderlinge verbondenheid en vriendschappen op de groep dragen hieraan bij. De kunde en betrokkenheid van onze pedagogisch medewerkers zijn van doorslaggevend belang. Onze teamleden werken met passie en enthousiasme, ze beleven plezier aan het eigen werk. Dat is voelbaar voor de kinderen en ook ouders.

Kom langs!

Bel voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking 078 6226199. Op de website van SDK kinderopvang kun je  een afspraak maken voor een rondleiding, de kosten berekenen of je direct inschrijven.

SDK IKC de Wereldwijzer

Doelstraat 13
3311 XD Dordrecht
Telefoonnummer kantoor: 078-6226199
Telefoonnummer groepen: 06-40954230
kantoor@sdk-kinderopvang.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 07:00 – 18:00 uur

Volg ons ook op Facebook!

Wil je niets missen? Kijk op onze facebook-pagina voor alle foto’s en nieuwtjes.

IKC Facebook