Kom kijken!

Lijkt IKC de Wereldwijzer u een fijne plek voor uw kind? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

School

Iedere eerste donderdagochtend van de maand leiden we u graag rond in ons Integraal Kindcentrum.

E-mail: Leny Tholhuijsen
Telefoon: 078-6142561

Voorschool & Kinderopvang

E-mail: SDK kinderopvang
Telefoon: 078-6226199

Aanmelden

Openingstijden

IKC de Wereldwijzer is iedere dag open van 7.00 - 18.00 uur.

Overzicht tijden

Wat is gruiten?

Gruiten is een woord dat gevormd is uit de woorden groente en fruit. Het brengt op een leuke en leerzame manier groente en fruit onder de aandacht van kinderen en stimuleert hen vaker groente en fruit te eten en te drinken.
De groente- en fruitconsumptie onder jongeren is de laatste jaren sterk toegenomen. Op dit moment eten jonge mensen nog niet eens de helft van de hoeveelheid die wordt aanbevolen (aanbevolen hoeveelheid: 2 ons groente en twee keer fruit op een dag). In plaats daarvan wordt veel gesnackt tussen de maaltijden door.

Het is dus van groot belang dat kinderen hun dagelijkse portie groente en fruit binnenkrijgen. Om dat leuk en gemakkelijk te maken is er vanaf nu SchoolGruit: een goede aanvulling op hun dagelijkse portie groente en fruit.

Meer weten?

SchoolGruiten is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Ministerie van onderwijs, cultuur en Wetenschap (OC&W), het ministerie van Landbouw, natuurbeheer en Visserij (LN&V), de Stichting voedingscentrum Nederland, het productschap Tuinbouw en Voorlichtingsbureau en Groente en Fruit. Op de website www.schoolgruiten.nl is voor ouders veel achtergrondinformatie beschikbaar over het project.

dsc_0102

Volg ons ook op Facebook!

Wil je niets missen? Kijk op onze facebook-pagina voor alle foto’s en nieuwtjes.

IKC Facebook